onsdag 7 juli 2010

För fet för ett f**k?

Jag är inte kroppsfixerad, MEN jag blir så bestört. Sommarland med 3 döttrar några timmar efter lunch i dag med bad och lek. Är barnsligt förtjust i hoppkuddarna (trots mitt "studsmattehat"). Det som gör mig ledsen är alla dessa tjocka barn. Inte lite mulliga utan rejäl fetma. Dagens samhällsproblem, ja det kan man ju lugnt säga. Dessutom trycker de i sig socker och annat smått och gott inne på sommarland. Som väl är det kuperat på sommarland så det får lite motion när de släpar sig uppför backarna till forsarna.

Önskar att det vore förbjudet att sälja vissa produkter till överviktiga eller kanske en rejäl skattehöjning av de produkter som förgör och förstör människan hälsa så här i valtider?

7 kommentarer:

  1. Ja man ser ju att äter man bara riktigt och lite söt någon gång blir det inga barn med för mycket på magen. Sen finns de ju undantag där det är sjukdom som är orsaken. Ät och må bra.

    SvaraRadera
  2. eller varför inte lite folkbildning för föräldrarna? Tror inte att kusnkapen om vad som sund livsstil blir bättre för att politiker går in med pekpinnar och styr och ställer i andra människors liv.
    //Getzman

    SvaraRadera
  3. Tyckte inte överskriften passade ihop med resten av texten !!!/Feta mamman med dom smala barnen!

    SvaraRadera
  4. mamman till dom smala barnen10 juli 2010 kl. 17:58

    Tyckte inte överskriften passade ihop med resten av texten!Hälsningar /Feta Mamman med dom smala små barnen ,som inte ens äter lördagsgodis!

    SvaraRadera
  5. Blir bestört när jag läser detta inlägg.

    Håller med mamman till dom smala barnen att rubriken är direkt stötande då inlägget handlar om barn.

    Hoppas att dina barn inte läser din blogg och blir "färgade" av dina åsikter där du diskriminerar och där du önskar att det vore förbjudet att sälja vissa produkter till överviktiga.

    SvaraRadera
  6. Jag håller fullständigt med dig angående vad som skulle få säljas på t.ex. sommarland. Jag har gjort exakt samma iaktagelse där, det är otorligt många FETA barn - och föräldrar!!! Numera är det nästan fler feta än normala, och de normala anses nu nästan smala... Och finns det frukt eller nåt bra mellanmål att köpa då man glömt ta med sig på Sommarland och liknande ställen - NIX!!!!!! Inte ens ett val kan man göra!!! Illa!!!

    SvaraRadera
  7. Men hallå!Lola mfl.!!!Illa!Jag mår illa (Magnus Uggla)
    Jag håller fullständigt med om att det ska säljas frukt och andra nyttigheter på såväl sommarland som andra ställen,men att förbjuda att sälja vissa produkter till överviktiga!Hm,ska vi då ha två köer och sen kan du kanske tala om din vikt i kassan!Att det finns många FETA barn o föräldrar beror inte bara på kosten,utan det finns många andra faktorer som spelar in !Att sen Lola tycker att FETA människor inte är normala är ju helt skrämmande!!Vi kanske inte bara ska tänka på vad vi stoppar i våra barn!utan även vad vi ger våra barn för värderingar!!!Nyttiga Sommarhälsningar från Överviktiga Lotte (pga sjukdom)(som numera oxå är onormal! enligt Lola) med 2små smala barn och en smal man!:)

    SvaraRadera