fredag 20 augusti 2010

I fel kommun eller i rätt vik?

Frun var ledig idag precis som jag så vi tog hela familjen på en utflykt så här barnens sista lediga vardag. Det bar av till Rättvik för inhandling av skolryggsäckar och ett par inomhusskor. Kollade själv in ett par snygga äkta sk Foppa-tofflor men de fanns inte i mansstorlek. Suktade efter en ny cykel men även om den var nedsatt känns det som om 5000:- är för mycket om man lever på 25 % och lite föräldrapenning...

Lunch inhandlades på Ica Fiolen där alla fick välja innehåll till sin egen pastasallad. Jag är inte särskilt förtjust i kall pasta men idag vid Vidablick, med fantastisk utsikt över Siljan, smakade den ljuvligt! En trevlig familjeutflykt blev det trots dåligt väder.

Ja fel kommun ja, Det är något man slagits av sen man flyttat till Siljansbygden. Man slår sig på bröstet och älskar sin bygd (i vissa fall sin by) samtidigt som man håller andan när man åker genom grannbyn. Känns lite konstigt även om man ska känna stolthet. Men kanske har mina 12 år i Leksand satt sina spår för vem f-n vill bo i Insjön? ;-)

1 kommentar:

  1. Pontus, du är verkligen värd den där cykeln!
    Köp den så får du bidrag av oss!
    Bästa hälsningar till er alla!

    SvaraRadera