torsdag 9 december 2010

Våga visa känslor!

Det vore intressant att ha en disciplinnämnd i tex en sport som orientering, skidor eller golf? Domare som övervakar missar i skogen, bortslagna bollar och växlingarna i en sprintstafett. Språket de för höra spelas in och skickas till disciplinnämnden för att avgöra om det blir någon tävling nästa helg eller inte...

Två matchers avstängning för att man säger väl valda ord till domaren efter matchen. Ja jag vet inte om jag ska skratta eller gråta. Hockeyn har precis som många av lagidrotterna stora problem med språket ute på planen. Jag har väldigt svårt själv att förstå hur en domare vill utsätta sig för detta. Det är väl något för hockeyförbundet och ungdomsledarna att ta tag i?

Vuxna karlar vars känslor rinner över och är det inte domaren som får sig en känga är det motståndarna eller ibland även lagkamraterna. Publiken häcklar och hånar de andra laget och dess spelare med okvädesord.

Jag undrar hur många kommande avstängningar det kommer bli i svensk hockey nu efter denna. Kommer domare att kunna bli avstängda? Kommer klackar att bli avstängda?

Sitter samtidigt och funderar hur det lät från SAIK-spelarna efter deras solklara mål som blev bortdömt mot AIK häromveckan. Nasses "Ojojoj kära nån!" kanske.

Nils Ekman slår till en motspelare med sin klubba och blir avstängd 5 matcher.
Disciplinnämnden gör sitt jobb? Hittade ett klipp på youtube med några exempel...


Hockey är en idrott där det ska vara hårt spel men inte dumdristigt. Se till att stäng av de spelare som inte fixar det. Att jämföra lite fula ord med en kapning av ben eller en checking to the head är ju mest skrattretande. Som modoit är jag glad att spelaren visar känslor (vet egentligen inte om innebörden i det han säger är samma sak som den ordagranna översättningen till svenska?)

På tal om att om känslor är detta en klassiker!

1 kommentar:

  1. experten sa..

    Ett bra inlägg käre modoit
    hälsn. pewee

    SvaraRadera