måndag 22 november 2010

Vi har telefon!!!

Nu kan man ringa hem till oss igen, det var en vecka sen... Bredbandet funkar utmärkt. Får sända ett extra tack till Fredik på Telia för ett vänligt bemötande! Frun vill också ge ett extra tack till Robert som kopplade in bredbandstelefonin.

Sitter och kollar på "Ung och bortskämd" på Svt. Underbart kul att se hur dessa "ungar" (18-24 år!) fixar olika uppdrag. Frågan man ställer sig är ju föräldrarnas roll i de hela, jag menar ungdomarna har ju inte hamnat där de hamnat utan dem.

På tal om föräldrar. Jag blev förbannad idag igen. Harry Potter har haft premiär i veckan och det är 11 år som åldersgräns i målsmans sällskap. Några barn (10 år) berättar att de gått utan förälder. Hur tänker man som vuxen då?

Jag träffar en annan grupp elever och vi börjar att prata om facebook. Enligt användarvillkoren ska man vara 13 år. De flesta elever har facebook, de är 10 år! "Det är ju bara att skriva in att man är 15 eller vad som helst!"

Är det okej att tulla på åldersgränserna? Vad ska man längta till om man hela tiden får göra saker i förtid? Jag tycker inte det, barn ska vara barn inte små vuxna.

1 kommentar:

  1. Toppen med telefonen nu kan man ju ringa i morgon och höra era ljuva stämmor och hur många prickar Alice har. Svarade på Adelinas e-post idag men hon kanske öppnar oftare nu när hon är hemma och SJUK. Kramisar

    SvaraRadera