torsdag 28 oktober 2010

I decide who lives or dies...

Frun tog en tidig buss idag igen, så frulle med döttrarna själv idag igen. Ja inte Alice, hon sov till 7 och då var de andra redan klara! så hon fick äta själv med pappan och hans kaffekopp.

Julia har haft otäck hosta ett par dagar (som hon alltid får när hon blir ordentligt förkyld) och natten till idag hörde jag henne flera gånger. Hon fick vackert vara hemma och kurera sig idag (undrar hur vi gjort om inte man varit hemma med Alice?).

Torsdag och städdag! Nej inte idag, Frun tog hand om det i tisdags. Jag kunde inte hålla mig borta från Bolindo utan drog ett varv i köket och hallen, ja det var ju två veckor sen... Rengörning av toaletterna blev det också, viktigt tycker jag.

Pussel, lego och en promenad till lekparken har vi hunnit med också innan lunch. Det är sådana här dagar som man har tid att tänka på att man inte riktigt förstår hur det står till i skallen hos de som väljer att jobba hellre än att ta hand om sitt/sina egna barn. Men det kanske bara är jag som väljer fel?

Titeln till dagens inlägg är ett citat ur en fantastisk serie, The Pretender (Kameleonten på svenska). Ett annat skönt citat från samma serie:
[to Broots' daughter Debbie]
Miss Parker: These are the house rules: no running, no playing, no feet on the furniture, and no noise, which includes crying and whining. Be invisible and we'll get along just fine.

Änte så?

2 kommentarer:

  1. Pontus du har missat>>> Att det viktigaste i Leksand(kanske gäller hela Sverige) är att när man skaffar ett barn till>>> Ska det äldre va inskolat och klart på dagis;-) Men ni har ju inte en till på G....och Alice närmar sig 2,5 år, akta dig så inte hon missar nått och inte kan leka med andra sen;) Några argument man brukar höra varför man börjar på dagis tidigt! Visst sen handlar det ju om ekonomi och vad vi vill med våra liv. Tycker flera borde göra som ni, ni är mina förebilder:)Madde

    SvaraRadera
  2. Att Alice inte kan leka med andra barn är uteslutet de finns med i familjens planering de är ju inte själva så ofta så Alice får mer socialfostran än många jämnåriga.

    SvaraRadera