torsdag 7 oktober 2010

Regnar det ute?

Jag har städat som vanligt hela förmiddagen. Alice är som också som vanligt med och hjälper till en stund för att sedan övergå till att sköta sig själv, sina dockor och annan lek. Det är en förutsättning att kunna städa att hon har det kul själv och det har hon.

Har samtidigt gått och muttrat lite för mig själv. Hur är vi som vuxna egentligen, föregår vi med gott exempel? Det regnar lite här idag men jag tycker att det är väl ingen ursäkt att ta bilen i stället för att cykla som vi alltid gör. Regnkläderna ska ju ändå med eftersom man är ute på rasterna i skolan. Alla resonerar inte så. De tar sina barn, trycker in dem i bilen och kör dem hela vägen till skolan. Vad ger man för signaler då? Man kanske inte ska gå ut på rasterna heller?

"Där cyklar den där präktiga jävel med alla sina ungar trots att de regnar!", kanske någon tycker och tänker. OCH!!!? i så fall, det finns inga dåliga väder utan bara dåliga kläder är ett talesätt som håller i alla väder!

1 kommentar:

  1. Håller med men de är ju hela samhället bekvämt ska det vara och inte blir blön, kall eller smuttsig för då kanske man blir sjuk. Sen spelar det väl ingen roll om du tar bilen eftersom jag förstår att ni får frisk luft i den också. Kramisar

    SvaraRadera