fredag 10 september 2010

Rent mjöl i påsen

Kom nyss innanför dörren efter att ha sövt Alice och möts av den underbara doft som nybakade bullar ger! Vi hade tänkt åka till Konstapeln med son idag men febern från gårdagen satte stopp för det. Alice är pigg idag, fattas bara annat, hon sov fram till kl 14 igår med undantag av några pauser för dricka, kissa och glass.

Vad ska vi hitta på idag då? Bullbak var ju ett tag sen. Det blev så och trots att jag trodde att baket skulle utebli på grund av att vetemjölet var slut. Dinkelmjöl funkar lika så bra här hemma. I jäspauserna blev det massa god mat och dryck vid lilla bordet. Plastfrukter och osynlig saft är grejor det...


...men våra bullar är godare!

Läste för övrigt personligt på baksidan av Lärarnas tidning igår. Jag vet att jag inte är med i facket men Frun är ju det och det står en del matnyttigt i tidningen ibland. Knut Lindelöf hade en del intressanta synpunkter om varför han anser att "Grundskolan är död". Hans kommentar kring alla handlingsplaner som ska finnas på en skola är slående "-Det spelade ingen roll vad det stod i dem, det viktiga var att alla var med och diskuterade. En av mina skolor hade till och med utarbetat en plan för konternuerlig uppdatering av alla planer."

Nä nu ska det bli gott med några nybakade bullar och kaffe. Alice åt två kalla korvar, en vaniljbulle och ett glas mjölk till lunch. Det gör ingenting hon har lite att ta igen sen gårdagen.

1 kommentar: