fredag 26 februari 2010

Barnbytardag!

Ja, tjejerna gjorde väl en bra insats igår på stafetten med tanke på omständigheterna. Skönt att se att de inte viker ner sig med en gång utan man kör på så länge det håller. Curlingdamerna i final i kväll, det lär väl bli spännande om man nu kan vara vaken så länge...

Har traskat med Ellen och Alice till Näckens väg idag och lämnat Ellen för lite lek med kompisar. Får hem Ellen, Moa och Lisa om ett tag och Julia får leka med Ida en stund. Bra när man kan byta lite barn med varandra så alla blir nöjda och glada!

Har följande status på facebook just nu:
Pontus Funke hörde följande från Jan Björklund idag: "Det blir inget sportlov vecka 9! Det har gått åt alldeles för mycket tid till av och påklädning för eleverna i vinter. Hur ska de kunna nå målen om de inte får tillräckligt med undervisning? De är oacceptabelt, vi ska titta efter en lösning för de som redan haft sina lov!" Känn på den alla kollegor!

Mitt fejkade uttalande har fått lite reaktioner, det är kul att skoja lite med vänner och kollegor så här i vinteryran. Saken är väl den att ett sådant uttalande mycket väl skulle kommit från vår utbildningsminister. Vet av egen erfarenhet att när man väl kommer till ett lov så skulle man hellre "säga upp sig" än att jobba den veckan. Hör många vänner som tycker att "ni har det bra ni lärare som har alla lov!". Har också en vän, Holger, som inte skulle jobba i skolan även om han skulle få 100 000 kr/månad, behöver jag säga att hans fru är lärare?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar