tisdag 9 februari 2010

Skiddag!

Kan inte låta bli att skriva att jag i solen igår satt och läste Skogssport. En underbar tidning för en orienterare men vissa repotage skulle nog få även en "icke-orienterare" att dra på mungiporna. Som samtalet mellan Henrik Stensson och Helena Jansson från Idrottsgalan. (Saxat ur Skogssport)
"- Blir ju lite varmt i Dubai ena halvan av året, så vi drar till USA då. Har ju ett hus där med.
- Är ni aldrig hemma i Sverige?
- Njae, men vi funderar på att skaffa något här med. Du då?
- Trea i Ume."
Viss skillnad på idrott och "idrott" för som sagt det är ena riktiga idrottsmän di där golfarna... Nejdå, det är väl klart att man ska få bra betalt om man kan slå till en liten boll som dessutom ligger stilla.

Tillbaka till Skogssport där det är lite stenkastning mellan för mig välkända smålänningar. Redaktör Ola och "Gårdsbykillen" Tommy har inte samma uppfattning om vissa saker. Det har nämligen blivit tillåtet att hänga i orientering (internationelltt). Vad ska man säga? Sporten bygger lite på grundpelaren "självvald väg i okänd mark". Utvecklingen har ju gått framåt de senaste åren med storbildsskärmar, tv-kontroller och annat som jag själv kan tycka är lite synd. Det är inte kul att springa nattsträcka på 10-mila och se kontrollen på flera hundra meters håll på grund av att tv-teamet lyser upp allt... Att hänga är i sig omoraliskt men hur ska man kunna bevisa att någon hängt? "Det snabbaste sättet att komma i mål är inte att hänga någon annan" säger min gamle kombattant och vän herr Wingstedt, så sant så. Samvetslösa människor finns ju trots allt även bland orienterare.

"Självvald väg..." är ju lite vad livet som förälder bjuder på. Jag själv har dock väldigt svårt att förstå de som väljer att jobba i stället för att vara hemma med sin son/dotter. Jobba ska man ju göra tills man blir pensionär varför inte ta vara på sitt eget/sina egna telningar? Men det är ju som sagt kanske tur att alla inte är lika.

Idag har vi bjudits på lite skottning och skidåkning för Ellen på förmiddagen. Otroligt god omelett till lunch och i eftermiddag blir det klarinett (Adelina) och gympa (Ellen). Sedan sticker jag och de två äldsta till Rättvik för att kolla om Skicross är något kul! Nej nu blir det kaffe och mys med Ellen framför tv:n, det är den vägen jag valt...
En segeromelett efter 4-1 mot Brunäs igår , viktiga 3 pinnar och nu väntar man på OS!

4 kommentarer:

  1. Här har du lyxat till det kan man säga.

    SvaraRadera
  2. det är väl klart golfarna ska ha bra betalt det är ju en sport som utövas av miljoner människor världen över med en fruktansvärd konkurens, till skillnad mot skidskytte som vi sverige har fått för oss är en sån stor sport bara för vi haft stora framgångar där.

    SvaraRadera
  3. Kan man få en sådan läcker omelett nästa gång jag kommer, tack!
    Hälsar Morfen

    SvaraRadera
  4. Håkan har inte sett tillbyggnaden. Kan du filma huset utifrån och inifrån, tack! Och lägga ut på bloggen?
    Lilleman

    SvaraRadera