torsdag 29 april 2010

Låssmed?

Torsdag och vanan trogen så städar jag här på Tillasvägen. Det blev dock en något försenad städstart eftersom vi åkte och köpte en cykelbarnstol. Sedan blev det demontering av den gamla, trasiga stolen och fastmontering av den nya. Självklart ville Alice provåka en sväng och det var inga som helst problem att få på sig hjälmen (hon vägrar ha den i cykelkärran). Så nu cyklar vi riktigt säkert.

Min lilla hjälpreda vill ju också städa. Och så länge de jobbar frivilligt är det väl inget barnarbete?



Skolan är just nu en het potatis i Leksands kommun. Det går att läsa både i lokaltidningarna och på nystartade grupper på facebook. De(vissa) som bor i byarna vill ha kvar sina byskolor till varje pris? Vissa partier vill lägga ner byskolor medans andra partier vill ha in förskolan i skolan. En tredje part vill nu satsa på skolan(på bekostnad av vad?).

Trött blir man hur som helst. Låt förskola åtminstone vara förskola. Låt skolan vara skola. De som vill ha kvar byskolorna hävdar att barnen blir mer sedda där. Om ett barn blir sett eller inte beror till största delen på personaltäthet och pedagogernas förmåga att se barnen (har själv sett de mesta...). Det kvittar om man går på en skola med 32 elever eller 380 elever, det är småskolor. Får nog återkomma till detta men jag har ett jobb att sköta. Jag tar hand om mina barn, finns det något viktigare?

5 kommentarer:

  1. nej det finns inget viktigare.

    SvaraRadera
  2. nej det finns inget viktigare

    SvaraRadera
  3. måste du ha denna krångliga ordverifiering när man ska kommentera???

    SvaraRadera
  4. Låssmed har du blivit utlåst eller?

    SvaraRadera
  5. De gick snabbt att få bort ordverifieringen tack nu var det ju roligare att kommentera

    SvaraRadera